Begin september deelden we een lekker recept voor diy cacaoboter bodybutter, met de belofte dat de review snel zou volgen. Omdat Mariska toen full swing bezig ging met haar 50 days of green happiness en er voor haar nog een hoop op de plank lag om te testen, gaf ze de review aan mij. Jippie! 🙂

Als het maar lekker smeert

Ik douche elke dag, soms wel twee keer, en ben al dertig jaar een bodylotion of –butter gebruiker. Echt merkentrouw ben ik niet: van Nivea (al sinds mijn jeugd een vaste crème thuis) naar de Body Shop, via Rituals en Biotherm naar de Kneippjes en de Weledaatjes; en as a girl on a budget de prijsbewuste uitstapjes naar de 2+1 gratis acties bij Etos of Kruidvat (met whatever merk er dan in de aanbieding was). Over het algemeen zijn echt fijne huidverzorgingsproducten best duur, zeker als je kiest voor de meer natuurlijke varianten. Zelf maken is dan echt een goeie optie. En bij dagelijks gebruik is de beperkte houdbaarheid van homemade skincare ook minder een issue 🙂

Wat zat er ook al weer in de cacaoboter bodybutter?

Recept:

*             ¼ cup cacaoboter
*             ¼ cup sheaboter
*             ¼ kokosolie
*             ¼ olie amandelolie
*             5 druppels vitamine E olie
*             10 – 12 druppels essentiële olie (6 dr lavendel en 6 dr pompelmoesolie)

Hoe gebruik ik het?

Direct na het douchen smeer ik me in. Maris had geadviseerd om het na het insmeren goed te laten intrekken en de overtollige resten weg te halen met de gebruikte handdoek. Hoewel nuttige info, werkt dat voor mij niet. Ben nou eenmaal ongeduldig: ook als ik tijd genoeg heb wil ik het liefst afdrogen, smeren, direct aankleden en klaar. En dat werkt best wel goed, als je maar zorgvuldig smeert en niet te veel tegelijk uit het potje schept.

makkelijk zelf te maken en heerlijk in gebruik, homemade cacaoboter bodybutter.

Hoe bevalt het?

Heel goed! Ik kreeg de bodybutter toen het nog warm weer was. Heerlijk om, vooral na een stranddagje, mijn huid extra te hydrateren. Na één dag gebruik leek het wel of ik in één keer een tint bruiner was. Misschien werd de strandtint verdiept door de butter of was het de hallucinerende werking van de cacao… 🙂 . Wel had ik het gevoel dat dagelijks gebruik van de bodybutter op dat moment een beetje overkill was aan hydratatie. Na een week gebruik bleef er een oliefilmpje op m’n huid liggen. ‘Wat glim je lekker!’ kreeg ik te horen. Ik heb het dus maar afgewisseld met andere lotions.

Nu het wat kouder is, ben ik nóg blijer met de bodybutter. Laatst weer eens een dagje gegolft, ondanks baselayer onder de kleding toch een beetje koud, zodat ik bij thuiskomst lekker heet ben gaan douchen. Daarna met de bodybutter aan de gang, stevig inmasseren, en ik voelde me als herboren! Mijn verwachting is dat in de herfst en winter onze huid wel een extraatje kan gebruiken. En daar is deze bodybutter uitermate geschikt voor!

Nu de pot bijna leeg is voelt mijn huid zacht doch stevig aan. Goed resultaat dus, en extra leuk omdat het homemade cacaoboter bodybutter is!

Hoe bewaar ik de bodybutter?

Al met al is de bodybutter bij mij best lang houdbaar gebleken: 3 maanden. Ik bewaarde het in een la in de badkamer (dus op een donkere, koele plek). Heel gehoorzaam steeds het spateltje gebruikt en niet met m’n handen in de butter gezeten. Met dat spateltje lepelde ik de butter op m’n hand. In de zomer smolt het eigenlijk direct op de huid, momenteel blijft het een vaste substantie en wordt het pas bij het echte smeren vloeibaar.

Ga je het ook eens uitproberen? En welke essentiële olie gebruik je dan? Vertel ons jouw tips en ervaringen, we zijn benieuwd! Dat kan hier of via Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest.

Liefs, Miranda